Walaupun keduanya sudah berpisah dan memilih pasangan masing-masing, tetapi hubungan keduanya tetap baik. Ukhwah yang terjalin erat sementelah keduanya masih menjadi ibu bapa kepada tiga anak hasil perkongsian hidup sebelumnya.

Inilah uniknya hubungan silaturrahim anara Norman Hakim dan bekas isterinya Abbby Abadi.

Hubungan mereka cukup akrab dan sering dilihat bersama-sama menjalin ukhwah bersama dengan keluarga masing-masing.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

Terbaru, Norman Hakim dalam perkongsiannya di laman Instagram baru-baru ini ketika meraikan ulang tahun kelahiran Abby Abadi ke 42 tahun, dia mendedahkan detik cemas yang dilalui wanita yang juga ibu kepada anak-anaknya ini, dan juga bayi pramatangnya, Danie Firman Faizal bertarung nyawa di hospotal.

Menurut Norman dia bersyukur sebab Abby masih lagi survive untuk meneruskan kehidupan biarpun berdepan saat kritikal kerana mengalami tumpah darah untuk menyelamatkan bayinya.

Dan ternyata sehingga hari ini dengan izin Allah keduanya masih hidup derta boleh terus  bernafas di muka bumi Allah SWT.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

Norman berkata dia teringat saat dalam perjalanan ke hospital dirinya sempat berdoa sambil menangis dan mendongak ke langit yang ketika itu tengah hujan agar Abby dan anaknya selamat.

Tambah Norman lagi dia tahu salah satu waktu doa paling mustajab adalah ketika hujan turun

Sanah Helwah Selamat Ulangtahun Kelahiran Yang Ke-42 Mama kepada cahayamata2ku @abby_abadi112 .

Ntah la bok..tp birthday awak kali ni saya rasa hiba sangat.Hiba tanda syukur sbb awak masih lagi ‘survived’ dalam hidup duniawi ni.Allah s.w.t & kita2 je ( @jaiezzany & @memeysuhaiza ) yg tahu betapa kritikalnya keadaan awak masa awak tumpah darah nak selamatkan Baby Daniel Firman Faizal hari tu

Saya tak pernah cerita kat awak part ni.Bila Jai bgtau pada saya & memey yg awak tumpah darah dan nak kena selamatkan SALAH SEORANG,masa tu saya terasa dunia berhenti sekejap.Saya tgk memey,memey tgk saya dan terus kitaorang nangis2Spontaneously memey suruh saya pergi dulu bawak motor ke hospital,buat apa2 yg sepatutnya & bagi support kat Jai

Masa tu hujan lebat bok,saya bawak motor full throttle sampai terangkat2 tayar depan pergi hospital.Saya nangis dongak ke langit mohon pada Allah s.w.t tolong selamatkan kedua2 awak & Baby Daniel sbb kan salah satu doa yg in shaa Allah mustajab adalah masa tgh hujan.Org takkan perasan sy menangis masa tu sbb dah tak boleh nak bezakan antara air hujan & air mata

Masa insiden tu Bok,baru kitaorang sedar yg kitaorang sangat menyayangi awak Lillahita’ala.Hanya Allah s.w.t,saya, @memeysuhaiza , @jaiezzany yg tahu kasih sayang kita ni.Long story short,alhamdulillah Allah s.w.t perkenankan doa saya & beribu2 yg lain yg berterusan doakan awak & Baby Daniel sampai ke hari ni alhamdulillah syukur

Dan hari ni Allah s.w.t bagi izin utk awak bernafas utk ulangtahun kelahiran yg ke sekian kali bersama Baby Daniel & yang tersayang.Kitaorang sayang awak sangat2 Bok.Awak insan hebat yg mempunyai hati & aura yg luar biasa.Dan saya personally berterima kasih banyak2 kat awak & jugak @memeysuhaiza yg sentiasa berusaha menjadi Mama & Mummy terbaik buat anak6 saya dengan izin dariNya

We u Bok.Semoga awak sentiasa didalam lindungan,rahmat & kasih sayang Allah s.w.t Aamiin Ya Rabb

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

Perkongsian Norman turut mendapat respon postif dari warganet. Masing-masing sangat gembira dengan ukhwah yang terjalin antara keduanya dan mengharapkan berkekalan hingga ke akhir hayat.

rafidah_mohd_arifin Terbuktilah jodoh, rezeki dan ajal tu milik Allah. Dia yg aturkan ketiga2 ni utk keluarga besar ini dgn penuh dugaan. Sesungguhnya, setiap kesulitan ada kebahagiaan.

gee_girlz Allahu..menitik airmata sy baca ni..betapa mulianya nikmat kasih syg sesama keluarga ni…Selamat Hari jadi kak @abby_abadi112 Moga sentiasa dalam Lindungan Allah SWT..Amin

saziyanisaearani. Happy birthday @abby_abadi112.. Semoga ukhwah diantara kalian sentiasa utuh dan berbahagia selalu hingga jannah.. Aamiin

mama_izz_ Allahhuu sedih nyaa baca … Semoga kalian semua sentiasa dalam berkasih syg hingga ke Syurga Nya… Aminnnnn

azmahrazak allah sy pun sebak baca coretan Norman buat Abby Abadi alangkah bagusnye family ini dijadikan contoh buat semua baik artis @ bukan artis yg mana ibu bapa berpisah,buang ego demi anak²..semoga keluarga ini sentiasa dlm lindunganNYA selalu..doakan sy jg semoga terus kuat utk membesarkan anak² tanpa insan bergelar suami..