Siapa tidak mengenali empunya nama Farah Lee. Personaliti ini sangat aktif di media sosial kerana sering berkongsi ilmu motivasi dan keibu bapaan kepada pengikutnya.

Biarpun hidup sebagai ibu tunggal, tetapi Farah Lee dilihat seorang yang positif dalam meneruskan hidup dan membesarkan anak tunggalnya, Maream seorang diri.

Artikel Berkaitan: “First Day Kahwin Terus Minta Nak Solat Jemaah Setiap Waktu” – Farah Lee Kongsi Cerita Lama, Kelebihan Solat Jemaah Di Rumah

Terbaru Farah Lee berkongsi gambar bersama anaknya itu di sisi sebuah kereta bernilai ratusan ribu ringgit yang baru menjadi miliknya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Farah memberitahu pelbagai cabaran serta kata-kata hinaan yang pernah diterima sebelum berjaya seperti hari ini dalam dunia perniagaan.

Katanya banyak pengorbanan yang telah dilakukan demi kesejahteraan anak sehingga dirinya dilihat rela berkorban masa dan juga tenaga.

Bukan itu sahaja, Farah juga mendedahkan perjalanan hidupnya agak sukar kerana banyak pihak kurang senang dengan dirinya dan bertindak melemparkan kata-kata negatif padanya.

Namun begitu, segala kerja keras dilalui berbaloi kerana kini kehidupannya dilihat berjaya apabila limpian untuk memiliki sesuatu yang mewah mampu direalisasikan olehnya sendiri.

Farah dilihat membeli sebuah kereta jenama mewah beserta nombor plat kenderaan yang eksklusif yang dikatakan bernilai ratusan ribu ringgit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

IKLAN

“FL, since 1989.

“Masih terngiang ngiang kata-kata itu dilemparkan di hadapan muka,

“Tengoklah dia, buat business pun tak berjaya, staff pun tak kekal, bibik asyik tak lekat…”

“Berderau darah tapi masih tunduk mengiakan kekurangan. Rasa loser jugak masa tu actually.

“Well, I didn’t focus on my business that much before because my priority was my family, I closed down my boutique to focus on raising my daughter at home, bibik asyik tak lekat tu rasanya hampir semua rumah camtu kot 

“I didn’t have space to bloom. Suppressed. Lost.

“Now that the wall was demolished — I become me again, given and giving, bangkit dan berdiri di kaki sendiri, to this today, alhamdulillah.

“Arwah Papa once confessed to me; “Papa sedih untuk Maream, tapi untuk Kakcik, Papa gembira, sebab Papa tahu potensi anak Papa. Papa nak tengok Kakcik yang dulu”. Sadly, you’re not here to see us today Papa. But I’m sure, Allah tunjukkan Papa perkara yang lebih baik yang diluar akal kami yang di dunia ni. These all, berkat air mata Papa dulu, dan doa Mama yang tanpa henti sehingga sekarang.

“Wanita kadang ketepikan ‘kejayaan’ mereka kerana ingin berkorban untuk keluarga. Atau kadang mereka tidak mendapat berkat seperti yang diperlukan. Hargailah mereka. Sokonglah mereka. Kerana ketahuilah, mereka boleh saja lebih hebat sendiri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

“Few times someone came and said, “Saya kesian tengok Farah, saya sedih”. I replied “Eh tak perlu sedih, I’m happier and better than before. Alhamdulillah, saya redha dan sangat bersyukur dengan yang dah berlaku”.

“It wasn’t a smooth one. There were times I got emotionally, mentally and physically exhausted all at a time. What did I do.? I just cried, and talked to God. Then, resume life as usual. Repeat.

“Crying doesn’t mean that you’re not content with life, it’s a moment for you to feel, to humble yourself and to seek for help. Life is full of obstacles because Heaven is exclusive. But, please remember, WITH hardship comes ease.

“Ya, penat. Penat sangat. Tapi penat yang bahagia 

#ommabebel #FLwrites

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Dalam masa sama Farah juga telah berjaya menyelesaikan thesis pengajian dalam bidang Sarjana Pendidikan Kanak-kanak di University of Leeds, United Kingdom hujung Februari lalu.

Walau bagaimanapun sesi graduasi ‘Master’ yang sepatutnya berlangsung Julai lepas masih tertangguh. Dia juga sebelum ini adalah graduan Ijazah Sarjana Kejuruteraan Mekanikal dari Universiti Inha, Korea Selatan.

Artikel Berkaitan: Serasi Tak Semesti Bersama, Mungkin Farah Lee & Ally Iskandar Lebih Sesuai Jadi Teman Baik Bukan Suami Isteri

Biarpun sibuk menguruskan perniagaan serta tanggungjawab sebagai ibu, Farah juga aktif menyertai aktiviti kemanusiaan dan kebajikan dengan menubuhkan platform Chidrity by Farah 29 September tahun ini.

Ternyata kisahnya Farah Lee ini memberi insiprasi buat semua bahawa setiap kesusahan itu akan Allah ganti dengan sesuatu yang manis di pengakhirannya nanti. Malah perkongsiannya itu juga turut mendapat respon baik dari warganet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

dayahbakar Alhamdulillah tahniah !! Proud of you
dianaamir  waahhh mashaAllah handsome sungguh kereta ituu
fakhrulunic Congrats paduuuuu. Moga murah rezeki
thefamily.uk Alhamdulillah Tahniah! May Allah shower His endless blessings on you and your Maream…
rabil_rahman Tahniah Farah, semoga terus sukses.
farahfakhira_ orang yg nama farah ni memang hebat dan kuat. proud of you my sister
Kredit Foto: Instagram Farah Lee