Isteri mana tidak terkejut apabila menerima hadiah sangat bermakna dari suami tercinta.

Bagi pelakon Saharul Ridzwan menghadiahkan isteri tercinta, Deena Emir sebuah kereta jenis Honda Jazz sempena ulang tahun keempat perkahwinan mereka.

Artikel Berkaitan: Saharul Ridzwan Kongsi Momen Bersama Anak Isteri Di Makkah, Comelnya Ali Pakai Ihram

Terkejut dengan pemberian hadiah berkenaan, Deena atau nama sebenarnya Qaabila Deena Emir Mohamed Akir Emir, 32 tahun meluahkan perasaannya di laman Instagramnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by لا اله الا الله محمد رسول الله (@deenaemir) on

“Surprise from the husband! MasyaAllah. Terkejut betul tadi sebab our wedding anniversary is on 16th Sept.

“Tapi dapat present today. Dia suruh siap tadi sebab nak record video untuk review (katanya).

“Habis la comot muka Deena, mascara meleleh sebab menangis

“Allahuakbar sayang @saharulridzwan thank you for the love & effort. my prayers are always with you. #Alhamdulillah

IKLAN

Sebelum itu dalam Instagram Saharul Ridwan juga turut menitipkan kata-kata yang sangat sweet sempena ulang tahun perkahwinan mereka.

Bukan itu saja, dia juga turut berkongsi doa yang boleh diamalkan setiap pasangan suami isteri dalam mengukuhkan ukhwah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saharul Ridzwan® (@saharulridzwan) on

“Happy 4th Anniversary Zaujahku @deenaemir 

“Dah 4 tahun kita jadi suami isteri. Alhamdulillah syukur. Allah masih hadirkan rasa nikmat cinta, kasih dan sayang sesama kita. Semoga Allah terus pinjamkan nikmat ni sampailah ke akhir hayat nanti. Amin Ya Rabb 

“Tak pandai pulak saya nak sweet2 kali ni, mungkin anak 2 dah kot. Tapi sayang, tak pernah kurang “rasa” tu pada awak, pada kita tapi mungkin cara yang berbeza.

“Mungkin doa dan perlakuan saya utk menjadi suami dan ayah pada anak2 kita adalah perkara paling berharga yang boleh sy buat utk pastikan keluarga kita sentiasa diberkati Allah.

“Dalam mencari kesenangan dunia, sy doa supaya Allah dekatkan diri kita sekeluarga dengan kesenangan akhirat. InShaaAllah. InShaaAllah.

“Love You Till Jannah, kena usaha utk sampai ke Jannah” @deenaemir

“Amin Ya Rabb 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saharul Ridzwan® (@saharulridzwan) on

Doa utk kita :

“Allahumma inni As’aluka Hubbaka Wa Hubba Man Yuhibbuka Wal- ‘Amal al-lazi Yuballighuni Hubbak. Allahummaj`Al Hubbaka Ahabba ilaiyya Min Nafsi, Wa Ahli Wa Min al-Ma’il-Barid

‎اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ حُبَّكَ وَحُبَّ مَنْ يُحِبُّكَ وَالْعَمَلَ الَّذِي يُبَلِّغُنِي حُبَّكَ اللَّهُمَّ اجْعَلْ حُبَّكَ أَحَبَّ إِلَىَّ مِنْ نَفْسِي وَأَهْلِي وَمِنَ الْمَاءِ الْبَارِدِ

“Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepadaMu cintaMu dan cinta-cinta orang yang mencintaiMu dan aku memohon kepadaMu amalan yang dapatmenyampaikanku kepada cintaMu” –

Hadis Hasan, Riwayat Tirmidzi

Zaujahku

 

View this post on Instagram

 

A post shared by لا اله الا الله محمد رسول الله (@deenaemir) on

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 16 September 2016 dan kini dikurniakan dengan dua orang cahaya mata iaitu, Muhammad Luth Ali, 3 tahun dan Fateema Azzahra, 2 bulan.

Artikel Berkaitan: “Ya Allah, Kurangkan Keletihan Isteriku. Berikanlah Dia Kekuatan…” Ini Doa Shaharul Ridwan Pohon Buat Isterinya